Mesele asigurate pentru donatori

Donatorul de celule stem, un om ce prin propria voinţă şi prin gestul său altruist a ales să îşi ajute semenii, dăruindu-le o şansă la viaţă. Un dar nepreţuit menit să alunge boala şi suferinţa şi să facă loc speranţei şi bucuriei unui nou început.

Actul donaţiei de celule stem este un act voluntar ce nu este remunerat, iar programul naţional de transplant oferă cateva facilităţi donatorului pe perioada procedurii, precum: concediu medical aferent zilelor de internare, transport gratuit pentru persoanele aflate în altă localitate, internarea şi analizele complete necesare procesului de donare. Sunt facilităţi de bază ce au menirea să ofere posibilitatea celui ce donează să salveze o viaţă, fară costuri suplimentare din partea acestuia.

Ne-am gândit să ne implicăm noi în acest sens şi astfel a apărut ideea proiectului catering din cadrul Spitalul Fundeni.

Ca un gest simbolic, de mulţumire, pentru cel ce donează, ne-am gândit să-i oferim, pe perioada internării, posibilitatea de a-şi comanda mancarea în funcţie de preferinţele personale.

Majoritatea dintre noi am avut un moment in viaţă în care a fost necesară o perioada de internare în spital şi ştim cu toţii că mancarea nu ne-a încantat foarte mult, nefiind ca aceea de acasă. Din acest considerent, ARDCEL s-a hotărât sa faca un mic demers pentru aceşti oameni minunaţi.

Adrian Vicol, prin firma Teodora Catering, a fost încantat ne susţina în acest proiect, punandu-şi la dispoziţie serviciile de catering.

Adrian colaborează şi cu un nutriţionist, iar posibilităţile culinare nu sunt doar delicioase, ci au şi un strop de ştiinţă nutriţională, astfel că a conceput un meniu ce va fi prezentat donatorului înainte de internare.

Deasemenea, donatorul îşi poate exprima preferinţele şi în afara meniului şi noi vom face tot posibilul sa îi indeplinim dorinţa respectând, desigur, şi indicaţiile medicului în această privinţă.

Ştim că este un gest mic comparativ cu cel al celui ce daruieşte viaţă, dar încercam să contribuim pozitiv asupra experienţei donatorului în acest proces.

Gestul persoanei donatoare îşi va găsi aprecierea totală în sufletul acesteia, ştiind că a putut oferi o nouă şansa la viaţă, dar mai ales în sufletul pacientului salvat.

ARDCEL susţine financiar acest proiect pilot iar în viitor dorim să extindem acestă iniţiativă în cât mai multe centre de donare.

Şi tu poti susţine acest proiect, iar ajutorul tău va face posibilă realizarea acestuia!

Dacă eşti interesat poţi vizita pagina de donaţii