Ziua Mondială a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice

 

Data lansării:

19 septembrie 2020

 

Detalii eveniment

În data de 19 septembrie 2020, România alături de alte 57 de țări, sărbătorește Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

În perioada 06 – 27 septembrie 2020, în București și în alte 12 orașe mari din România, vom organiza a opta ediție a campaniei „Donează o şansă la viaţă!”. Campania „Donează o şansă la viaţă!” este un eveniment de interes public și este susținută de Ministerul Sănătății.

Scopul campaniei din acest an este de a aduce în atenția publicului și de a conștientiza importanța înscrierii în RNDVCSH. Orice persoana sănătoasă cu vârsta între 18 și 45 de ani poate fi un potențial donator și poate salva viața unui pacient diagnosticat cu o boală de sânge gravă care nu are tratament.

În cadrul campaniei, vor fi realizate o serie de activități de informare, educare și comunicare pentru înscrierea în Registru. Mai multe evenimente online vor avea loc în data de 19 septembrie 2020 când  Registrul din România va sărbători împreună cu Registrele naționale ale donatorilor din întreaga lume, „Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice”.