Ziua Mondială a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice

 

Data lansării:

17 septembrie 2022

 

Detalii eveniment

Sâmbătă, 17 septembrie 2022 sărbătorim la nivel internațional Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

Cu această ocazie, în București, în seara zilei de 17 septembrie, începând cu ora 21:00, pentru o oră, fântânile de pe Bulevardul Unirii vor oferi un spectacol în culorile albastru-alb-roșu, culori specifice registrului internațional din care face parte și Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Proiecția de lumină și culoare cu simbolul Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, însoțită de mesajele ”Thank You! Donor”, ”Donează o șansă la viață!”, ”Înscrie-te în Registrul donatorilor de celule stem hematopoietice!”, ”Campanie susținută de Ministerul Sănătății!”, vor fi integrate într-un spectacol muzical, pe muzica lui George Enescu (Rapsodia Română).

Deasemenea, în Iași va fi luminată clădirea Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa”, iar în Cluj-Napoca vor fi luminate clădirile primăriei și prefecturii.

În mai multe orașe din țară unde sunt organizate centre de înscriere a donatorilor, vor avea loc evenimente de promovare și înscriere în Registru.

Scopul celebrării Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice este să mulțumim donatorilor care au donat pentru un pacient neînrudit precum și celor înscriși în registrele din întreaga lume și care sunt speranța la vindecare a pacienților care pot avea o nouă șansă la viață prin transplantul de celule stem hematopoietice.

Pentru a putea oferi o șansă la viață tuturor pacienților, Registrul din România trebuie să crească cu persoane din toate zonele geografice și din toate etniile.

Vă încurajăm să vă înscrieți în Registru și să împărtășiți prietenilor acest lucru, prin poze și mesaje postate pe canalele de socializare. Astfel, cu cât mai mulți oameni vor fi înscriși ca potențiali donatori, cauza noastră comună de a salva viețile pacienților care au nevoie de o nouă șansă la viață, va fi una reală.

Vă rugăm să utilizați următoarele hashtag-uri atunci când distribuiți postări: #WMDD2022, #doneazaosansalaviata și #thankyoudonor și nu ezitați să etichetați @registrul national al donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice.