Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

Data lansării: 
20-21 septembrie 2019

Locatii:
 Bucuresti, Parcul Unirii, 12:00 – 22:00, Arad, Bacău, Cluj, Constanța, Galați, Olt, Oradea, Ploiești, Sălaj, Tg Mureș, Iași

Detalii eveniment

În data de 21 septembrie 2019, România alături de alte 57 de țări, sărbătorește Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

În perioada 20–21 septembrie, în București și în alte 15 orașe mari din România, vom organiza a șaptea ediție a campaniei „Donează o şansă la viaţă!”. Campania „Donează o şansă la viaţă!” este un eveniment de interes public și este susținută de Ministerul Sănătății. În București, în Parcul Unirii, dorim să organizăm o serie de evenimente în parteneriat cu Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, organizații profesionale și organizații ale societății civile care desfășoară activități în acest domeniu.

Scopul campaniei din acest an este de a aduce în atenția publicului și de a conștientiza importanța înscrierii în RNDVCSH. Orice persoana sănătoasă cu vârsta între 18 și 45 de ani poate fi un potențial donator și poate salva viața unui pacient diagnosticat cu o boală de sânge gravă care nu are tratament.

În cadrul campaniei, vor fi realizate o serie de activități de informare, educare și comunicare pentru înscrierea în Registru:

  • În Parcul Unirii vor fi instalate corturi publicitare și o plasmă pe care vor fi proiectate filme educative.
  • În data 20 septembrie se va organiza o conferință de presă unde vom povesti despre pacienți, donatori și voluntari care au ajutat la creștrea numărului de donatori și nu numai,
  • Ambasadori ai RNDVCSH, donatori și pacienți vor fi alături de noi pe toată durata campaniei.
  • În seara zilei de 21 septembrie 2019, vom celebrara cu mesaje de mulțumire pentru donatori deja înscriși, Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice și conștientizarea importanței implicării active în creșterea numărului de donatori români înscriși.