Ziua internațională a donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice

Data, ora si locatia evenimentului:
Luni, 21 septembrie 2015, orele 10, la Hotel Novotel

Pentru vizualizarea comunicatului de presa apasa aici.
Ministerul Sănătății împreună cu Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din România (RNDVCSH) vă invită la conferința de presă ce marchează primul eveniment național, dedicat Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Este pentru prima oară în lume când se celebrează această zi și li se aduc mulțumiri tuturor celor 25 de milioane de donatori voluntari din lumea întreagă, care prin gestul lor au salvat vieți.

Evenimentul va avea loc luni, 21 septembrie 2015, orele 10, la Hotel Novotel, sala Paris Droite (Calea Victoriei 37 B, sector 1) din București în prezența ministrului sănătății, dr. Nicolae Bănicioiu și a secretarului de stat prof. dr. Dorel Săndesc, a președintelui Consiliului științific al RNDVCSH, prof.dr Dan Coliță și a directorului general al RNDVCSH dr. Aurora Dragomirișteanu.

Vor participa atât pacienți care au beneficiat de un transplant de celule stem hematopoietice, donatori de celule stem hematopoietice, cât și medici care se ocupă de îngrijirea acestora (copii și adulți, diagnosticați cu leucemie sau alte boli grave ale țesutului sanguin sau ale sistemului imunitar), reprezentanți ai Agenției Naționale de Transplant și ai Asociației pentru Registru Donatorilor de Celule Stem.

După eveniment vă așteptăm în Piața Universității din București unde în cadrul caravanei “Donează o șansă la viață!“ va fi amplasat un centru mobil de recoltare pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 ani care vor să se înscrie ca potențiali donatori și unde este amenajată o zonă dedicată unde pot fi lăsate mesaje de multumire donatorilor care dau viață mai departe.