Start pentru o șasă la viață!

Data lansării: septembrie 2016
Locul lansării: Bucuresti

Detalii eveniment

Bucurati-va de miscare in natura si donati o sansa la viata!

Toti cei care iubesc sportul si miscarea in aer liber sunt invitati duminica, 28 august 2016, de la ora 09:00, in padurea Baneasa, unde vom da startul concursului RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon. Gabriela Szabo, in calitate de ambasador al sistemului RUNFEST, dedicat amatorilor, va da startul celor mici si ii va incuraja sa isi manifeste libertatea de miscare in natura.

Cu aceasta ocazie, RUNFEST sprijina campania ”Doneaza o sansa la viata!”, a carei editie cu numarul 4 se va lansa in cadrul evenimentului de alergare. Organizata de catre Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) impreuna cu MPG, coordonatorul proiectului RUNFEST, campania este dedicata constientizarii importantei de a ne mentine sanatatea la un standard ridicat si de a avea un stil de viata activ. Campania este sustinuta de Ministerul Sanatatii si va implica activitati sportiv-recreative, dar si activitati de informare si sensibilizare a persoanelor sanatoase cu varsta intre 18 si 45 de ani, care se pot inscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice.

Cursele de alergare pentru copii, cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, din cadrul RUNFEST – Bucharest FOX TRAIL Half Marathon vor fi dedicate promovarii Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. La start, membrii familiilor sunt invitati sa se alature copiilor inscrisi in competitie si sa alerge pentru a  sustine campania “Doneaza o sansa la viata!”.

Dupa ce se vor bucura de libertatea de miscare in natura, pe traseul de 2,5 km dedicat lor, la finalul curselor, toti copiii vor fi rasplatiti cu medalii. Totodata, parintii micilor alergatori vor primi tricouri personalizate cu sigla Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Cu ocazia sarbatoririi Zilei mondiale a donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, pe 17 septembrie, Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, si ambasadorii Registrului vor purta stafeta si vor transmite mesaje de multumire tuturor donatorilor.

“Fiecare dintre noi poate fi sansa la viata a unui bolnav cu cancer de sange care asteapta un donator sanatos compatibil. Este o cursa contra cronometru in care pacientii care sufera de aceste boli grave spera ca timpul sa stea in loc pana cand un donator voluntar, frate de sange cu el, va dona si-l va vindeca. Multumim donatorilor care prin acest gest au dat viata mai departe!”, a spus dr. Aurora Dragomiristeanu, directorul RNDVCSH.

Totodata, campioana olimpica si mondiala Gabriela Szabo va sustine campania umanitara “Doneaza o sansa la viata!”, in calitate de ambasador.

 

Va asteptam cu mic cu mare la start pentru a ne bucura de libertatea de miscare!