Marele premiu internațional al Asociației Mondiale a Donatorilor Voluntari a fost acordat Registrului Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din România

 

Data lansării:

23 Martie 2021

Detalii eveniment

Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice a realizat cea mai bună campanie organizată în anul 2020 pentru celebrarea Zilei Mondiale a Donatorilor de Măduvă(https://worldmarrowdonorday.org/).

În fiecare an, la conferința anuală a Asociației Mondiale a Donatorilor de Măduvă, în cadrul Galei Campionilor, sunt anunțați câștigătorii premiilor pentru cele trei categorii: premiul pentru încurajare, premiul pentru originalitate și marele premiu.

Este al doilea an când Registrul din România este nominalizat pentru marele premiu, după ce pentru campania realizată în anul 2018 a primit premiul pentru originalitate. Anul acesta, pentru marele premiu au fost nominalizate registrele din Singapore, Spania și România. Campania organizată de Registrul din România a primit cea mai bună evaluare din partea juriului internațional, iar decernarea trofeului a fost făcută de doamna Bronwen Shaw, președinta Asociației Mondiale a Donatorilor de Măduvă.

“Acest premiu internațional acordat de Asociația Mondială a Donatorilor de Măduvă ne încurajează să credem că eforturile noastre sunt în direcția bună. Este o recunoaștere publică a importanței donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice care aleg să salveze vieți. Noi asigurăm un cadru de funcționare, standarde comune internaționale și asistență, însă fără implicarea lor, munca noastră nu ar fi posibilă. Acest premiu ne onorează, dar în același timp, ne responsabilizează și ne obligă să continuăm ce am început acum 8 ani cu și mai multă dăruire. Mulțumesc echipei și partenerilor noștri pentru efortul constant pe care îl depun și am convingerea că împreună reușim să salvăm vieți”, a declarat dr. Aurora Dragomirișteanu, Director General al RNDVCSH.

Pentru vizualizarea integrala a comunicatului de presa apasa aici