Press articles

Cooperarea internaţională în domeniul donării de celule stem hematopoietice

Interviu cu Dr. Aurora Dragomirișteanu, Director general, Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH).

Numărul potențialilor donatori înscriși în Registrele internaționale ale donatorilor de celule stem hematopoietice a ajuns la 25 de milioane.

Asociația Mondială a Donatorilor de Măduvă (AMDM), Donatorii de Măduvă Osoasă de Pretutindeni (DMOP) și Grupul European pentru Sânge și Transplant de Măduvă (GESTM) anunță atingerea cifrei record de 25 milioane de persoane la nivel mondial înscrise ca potențiali donatori voluntari de celule stem hematopoietice (CSH).

Campania Prima TV „Fii donator de viata” , a fost premiata in cadrul Galei Sanatatii, editia a V-a

Eugenia Foarfecă, jurnalist Prima TV, a fost premiată pentru campania „Fii donator de viață”, în cadrul Galei Sănătății, ediția a V-a, eveniment care a avut loc pe 18 decembrie, în Salonul de Recepții al Palatului Parlamentului.

Campania “Donează o șansă la viață!” – 2014

Dacă în urmă cu un an, înainte de lansarea campaniei ”Donează o şansă la viaţă!” pentru promovarea donării de celule stem hematopoietice, doar 2.202 de persoane îţi exprimaseră dorinţa de a deveni donatori de celule stem hematopoietice, numărul donatorilor onorifici înscrişi în RNDVCSH a crescut de la o lună la alta, atingând  în prezent cifra de 14.295, dintre care 7198 în acest an. Deocamdată Registrul din România este încă mic comparativ cu majoritatea registrelor din ţările europene care numără în medie între 100.000 şi 500.000 de donatori activi.

Anul acesta, sute de prahoveni s-au inscris in Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice continuă să se completeze cu noi şi noi persoane, de la începutul anului şi până în luna august, înscriindu-se şi aproximativ 600 de prahoveni, mai mult cu 100 decât în aceeaşi perioadă din 2013. Pentru a citi mai mult despre acest articol apasa aici.

Campania de promovare a donării de celule stem hematopoietice ”Donează o șansă la viață!”, pentru al doilea an în parcurile bucureștene

Începând de astăzi, 19 septembrie 2014, timp de zece zile, Centrul mobil de donare, echipe medicale și voluntari vor fi prezenți în marile parcuri din București. Seria de evenimente face parte…

Campania „Donează o şansă la viaţă” premiată la Gala Medica

Miercuri, 25 iunie 2014 în cadrul Galei Medica ediția 2014, eveniment organizat de Colegiul Medicilor din România, Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH)  a obținut premiul juriului la categoria „Cea mai bună campanie de sănătate”, cu proiectul „Donează o şansă la viaţă!

Campanie de inscriere in RNDVCSH pentru Eduard – un tanar, pentru care se cauta donator pereche.

Campania „Donează speranță”, eveniment inițiat de Comunitatea Donatorilor de Celule Stem Iasi

În prezent, sunt aproape 10.000 de donatori înscrişi şi sperăm ca anul aceasta numărul lor să crească la peste 20.000. Sunt pacienţi pentru care nu găsim donatori compatibili în registrele din străinătate, iar şansa lor de vindecare este identificarea unui donator compatibil în România, însă, registrul român este deocamdată prea mic să acoperim toate solicitările.

Campania “Donează o șansă la viață!” – 2013

Caravana  pentru promovarea donării onorifice de celule stem hematopoietice ”Donează o șansă la viață!”
Campania este susținută de Ministerul Sănătății și organizată de Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) în colaborare cu unitățile sanitare care desfășoară activități de recrutare și testare a donatorilor de celule stem hematopoietice, coordonate de RNDVCSH, dar și numeroși voluntari precum și organizații nonguvernamentale partenere (Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență, Asociația ”Zâmbet pentru România”, Societatea Română de Hematologie). Pentru a citi mai multe articole despre acest subiect apasati aici. aici.