Peste 1000 de transplanturi medulare realizate în cadrul Institutului Clinic Fundeni!

 

Data lansării: mai 2017

Locul lansării: București

Detalii eveniment

1000 de transplanturi medulare reprezintă dovada experienței dobândite în cei 17 ani de echipa din secția de transplant medular a Institutului Clinic Fundeni. Meritul acestei realizări aparține personalului medical, implicat zi de zi în îngrijirea pacienților care au nevoie de această procedură.
”Procedura de transplant medular poate salva vieți și este misiunea noastră, a profesioniștilor din domeniu să facem cunoscută această posibilitate, să facem cunoscute progresele din domeniu și să oferim pacienților noștri o șansă. …Dorim să venim în sprijinul pacienților care au nevoie de această procedură și să asigurăm extinderea activității de transplant medular în România, prin dezvoltarea de parteneriate între toți factorii implicați, dar și între centrele de profil din țara noastră.” a declarat conf. dr. Alina Tănase, Șefa Secției de Transplant Medular Adulți din Institutul Clinic Fundeni și Președintele Societății Române de Transplant Medular.
În cei patru ani de funcționare Registrul a făcut posibilă această procedură pentru 131 de pacienți români, care au primit o șansă la viață de la donatori voluntari neînrudiți.
În numele pacienților, mulțumim donatorilor voluntari din România și din întreaga lume pentru că dau o șansă la viață.
Acești oameni minunați au contribuit prin generozitatea lor la performanțele actuale din domeniul transplantului medular.
Suntem bucuroși că transplantul cu numărul 1000 a fost facilitat de Registru fiind unul din cele peste 100 realizate de la donatori neînrudiți.