Masa rotundă: Transplantul Medular în România: Realități și Perspective de Viitor

Data lansării: iunie 2017

Locul lansării: București

Detalii eveniment

Data: 21.06.2017

Locatie: Hotel Ramada Plaza, sala Australia, București

Despre: Societatea Română de Transplant Medular organizează miercuri, 21 iunie 2017, între orele 10.00 – 12.00, masa rotundă „Transplantul Medular în România: Realități și Perspective de Viitor”.

Evenimentul vizează crearea unui cadru de dezbatere pentru stabilirea bazelor unui parteneriat între autorități, profesioniștii din domeniul transplantului medular și societatea civilă, în vederea promovării donării de celule stem hematopoietice în România.

Prin intermediul acestui parteneriat se urmărește sprijinirea dezvoltării Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice și, prin urmare, dezvoltarea activității de transplant medular în România.

În prezent, pentru aproximativ 50% dintre pacienții care au indicație de transplant medular NU se găsește un donator compatibil, potrivit specialiștilor. Creșterea bazei potențialilor donatori români de celule stem hematopoietice înseamnă, practic, creșterea șanselor la viață pentru pacienții care au această indicație terapeutică. Totodată, o dezvoltare a Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice reprezintă o probabilitate mai mare de găsire a unui donator compatibil în România, pentru pacienții români. Aceasta ar însemna un timp de așteptare mai scăzut, de la identificarea donatorului până la efectuarea procedurii de transplant medular, comparativ cu situația în care transplantul se realizează cu celule de la un donator străin.

Masa rotundă „Transplantul Medular în România: Realități și Perspective de Viitor” are loc în cadrul primului Congres Național al Societății Române de Transplant Medular, desfășurat în perioada 19-21 iunie 2017 la București.