nof1Ionel

Mă numesc Ionel, am 36 de ani şi sunt din Bucureşti. În urmă cu un an, mai exact în februarie 2011 m-am îmbolnăvit. Boala a debutat cu o durere puternică în gât, febră 39-40 grade C, scădere în greutate (12 kilograme în 10 zile). În urma mai multor consultaţii medicale, am ajuns de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” cu suspiciunea de leucemie.

A doua zi am fost trimis de urgenţă la Spitalul Fundeni unde am fost diagnosticat cu Sindrom Mielodisplazic. Timp de 4 luni am făcut periodic transfuzii de sânge.
Pe 22 iunie 2011 am aflat că boala a evoluat şi s-a transformat în leucemie acută mieloidă, iar pe 23 iunie 2011 – când am împlinit 35 de ani, cadou de ziua mea de naştere – am început prima cură de citostatice.

Din iunie 2011 până în aprilie 2012 am făcut periodic cure de 3-7 zile de citostatice. Prima cură am întrerupt-o după 3 zile din cauză că am făcut febră. Celelalte cure le-am suportat mai bine; am avut simptome de greaţă, dureri abdominale, dureri în piept dar cu ajutorul calmantelor am trecut cu bine.

Văzînd că am o evoluţie bună, doamna doctor mi-a recomandat transplantul. În urma analizelor s-a dovedit că sora mea este compatibilă 100% cu mine. I s-au făcut analize amănunţite, iar în luna februarie 2012 i s-a recoltat grefa.

Am fost programat pentru transplant în luna martie, dar în urma unei puncţii s-a depistat că mai am blaşti (celule canceroase) în măduvă şi a trebuit să amân transplantul pentru încă o lună. În acest timp am mai făcut o cură de citostatice.

Am început tratamentul premergător transplantului. Pe toată perioada spitalizării am fost tratat foarte bine, fapt ce a dus la suportarea mult mai uşoară a tratamentului. Personalul medical m-a ajutat foarte mult în acest timp. Transplantul l-am făcut pe 2 mai 2012. A decurs foarte bine, fără complicaţii.

În prezent mă simt bine, fac analize săptămânal, am o evoluţie bună şi sper la o viaţă cât mai normală în viitorul apropiat.