Donează o șansă la viață parcul Alexandru Ioan Cuza!

Data lansării:   septembrie 2016
Locul lansării:   București

Detalii eveniment

CAMPANIA DONEAZĂ O ȘANSĂ LA VIAȚĂ! este la a 4-a ediție

 Organizată de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) împreună cu unitățile sanitare care au organizate centre de înscriere a donatorilor, laboratoare de testare, centre de donare și centre de transplant de celule stem hematopoietice din toată țara. Campania este dedicată conștientizării importanței de a ne menține sănătatea și de a avea un stil de viață activ, dar și informării și sensibilizării persoanelor sănătoase cu vârsta între 18 şi 45 de ani, care se pot înscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice. Campania susținută este de Ministerul Sănătății și finanțată din Programul national de sănătate publică ”Transplantul de celule stem hematopoietice periferice și centrale”. În București campania este susținută de primăria Bucureștiului, primăria sectorului 6 și primăria sectorului 3 și de partenerii MPG, RUNFEST, RoStar, Metrorex, RATB, Cumpăna și Aqua Carpatica.

În București caravana Donează o șansă la viață va fi prezentă în zilnic între orele 15:00 și 22:00, în parcurile: Drumul Taberei (în perioada 17-20 septembrie) și Alexandru Ioan Cuza (în perioada 21-25 septembrie). În zona de la intrarea principală în Parcul Drumul Taberei și în zona ”la platani” în parcul Alexandru Ioan Cuza, vor fi amplasate corturi publicitare și centrul mobil de donare, un autocar dotat cu echipamentele medicale necesare pentru recoltarea probelor de sânge, iar persoanele care doresc să se înscrie ca donatori vor putea fi testate pe loc și vor afla gratuit ce grupă de sânge și ce tip de Rh au.

Cei care doresc să devină donatori ne pot contacta la TelVerde 0800 88 STEM (7836), număr apelabil din reţeaua Romtelecom, sau se pot adresa direct unuia dintre cele 21 centre ale donatorilor de celule stem.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă şi neremunerată. Este un gest prin care donatorul de celule stem hematopoietice poate salva o viață!