Donează o șansă la viață! București

Data lansării: Septembrie 2017

București

Campania “Donează o șansă la viață” se desfășoară în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) în intervalul 09 septembrie-17 septembrie 2017, în zona „La platani”, în fiecare zi între orele 16.00-22.00. Vor fi distribuite materiale informative pentru promovarea înscrierii în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care doresc să se înscrie în RNDVCSH li se vor face gratuit analize pentru depistarea bolilor infecțioase care se transmit prin sânge (HIV/SIDA, hepatita B, hepatită C, sifilis, infecția cu citomegalovirus) precum şi grupa de sânge şi Rh. Pentru cei care doresc vor fi oferite gratuit servicii medicale de măsurarea tensiunii arteriale, pulsului și glicemiei.

Echipele medicale vor fi asigurate de unitățile sanitare care au organizate centre ale donatorilor de celule stem hematopoietice (Centrul de Transfuzie Sanguină București, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic  de Urgență București și Institutul Clinic Fundeni).

Sâmbătă, 16 septembrie 2017 vom sărbători Ziua Mondială a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice alături de donatori și pacienți. La globul pământesc din parcul Alexandru Ioan Cuza  participanții la acest eveniment vor mulțumi donatorilor din toată lumea.

Pe toată durata campaniei  se vor desfășura o serie de spectacole ale trupei de actori a Teatrului Masca și o demonstrație de Krav Maga:

  • Vineri 15 septembrie 2017, ora 19.00 – spectacol Teatrul Masca – Stil Urban
  • Sâmbătă 16 septembrie 2017, ora 19.00 – spectacol Teatrul Masca – Arca lui Lenin
  • Duminică 17 septembrie 2017, ora 18.00 – demonstrație tehnici de autoapărare Krav Maga – Școala Bukan Krav Maga

Rezultate:

La acest eveniment au fost informate de către echipa RNDVCSH și voluntari ARDCEL, un număr de peste 1.000 de persoane, iar dintre aceștia 242 s-au înscris în Registru devenind astfel potențiali donatori de CSH.