Congresul Național al Societății Române de Transplant Medular

Data lansării: iunie 2017

Locul lansării: București

Specialități medicale vizate: Hematologie, Oncologie Medicală, Oncologie Pediatrică, ATI, Genetică Medicală, Medicină de Urgență, Medicină de Laborator, Farmacologie Clinică

Program: click aici

Un prim eveniment important desfășurat de Societatea Română de Transplant Medular îl va reprezintă organizarea Primului Congres al Societății Române de Transplant Medular, în perioada 19-21 iunie 2017, la Hotel Ramada Parc, București. Manifestarea se adresează profesioniștilor din domeniul transplantului medular și are ca scop crearea cadrului de informare și prezentare a celor mai noi informații din domeniu, aceasta aducând împreună medici, cadre universitate din țară și străinătate și personal medical implicat în activitatea de transplant medular.

Mesajul Președintelui de Onoare al Congresului Național al Societății Române de Transplant Medular:

poza prelucrata Stefan Ciurea  „Transplantul de celule stem hematopoietice reprezintă la ora actuală o procedură care poate oferi o șansă de vindecare în boli  hematologice altfel incurabile. Procedura de transplant medular a evoluat mult în ultimii ani, s-au standardizat tehnici noi, ceea  ce ne permite să găsim un donator cvasituturor pacienților care au indicație și să putem efectua aceasta procedură cu rezultate similare cu cele de la donatori HLA identici.

Faptul că în România se poate efectua această procedură conform standardelor internaționale reprezintă un progres foarte important atât pentru comunitatea medicală cât și, mai ales, pentru pacienții români.

Îmi face o plăcere extraordinară să vă invit să fiți alături de noi la Primul Congres al Societatii Române de Transplant Medular, pentru a împărtăși experiența acumulată în domeniu și a susține transplantul de celule stem hematopoietice!”

Prof. Dr. Ștefan Ciurea, MD Anderson Cancer Center Houston USA
Președintele de Onoare al Congresului Național al Societății Române de Transplant Medular