Data, ora si locatia evenimentului:
Luni, 21 septembrie 2015, orele 10, la Hotel Novotel

 

Începând de astăzi, 19 septembrie 2014, timp de zece zile, Centrul mobil de donare, echipe medicale și voluntari vor fi prezenți în marile parcuri din București. Seria de evenimente face parte dintr-o amplă campanie de promovare a donării de celule stem hematopoietice ”Donează o șansă la viață!” organizată de Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) și susținută de Ministerul Sănătății.
Obiectivul acestei campanii este creșterea nivelului de informare și sensibilizarea persoanelor sănătoase cu vârsta între 18 şi 45 de ani, care se pot înscrie pentru a deveni donatori voluntari de celule stem hematopoietice.

Caravana parcurilor din acest an va fi prezentă în patru parcuri din București, în fiecare zi în intervalul 14.00-22.00, după următorul program: 19-21 septembrie Parcul Carol – Fântâna Zodiac;  22-24 septembrie Parcul Herăstrău – Pavilionul H, 25-26 septembrie Parcul Cișmigiu – Piața Walter Mărăcineanu și 27-28 septembrie în Parcul Lumea Copiilor – aleea principală.  În aceste locații va fi amplasat  “Centrul mobil de donare”, care constă într-un autocar “medicalizat”. Persoanelor care doresc să fie informate le stau la dispoziție echipe de medici și asistente medicale și pot beneficia gratuit de testarea grupei de sânge și a Rh-ului, precum și de măsurarea  tensiunii arteriale, a pulsului și a glicemiei.