Lucian Ștefan Pleșa
Nu știa absolut nimic despre leucemie. Nu s-a gândit niciodată că se va întâmpla să aibă așa ceva. nu avea nicio cunoștință de vârsta lui cu această boală. Dar a aflat pe pielea lui. S-a dus la Spitalul din Pitești din cauza unor dureri de spate, de oase. Credea că e răcit și un control medical nu i-ar strica….
La Spitalul Județean din Pitești au descoperit că are leucocitele crescute, a ajuns la București la Fundeni și acolo i-au pus diagnosticul de leucemie limfoblastică. Mama, tatăl, iubita și părinții iubitei sale au fost de partea lui, l-au susținut l-au îmbărbătat. Avea nevoie, fiindcă urmau ședințele de chimioterapie. A început la 3-4 zile după ce s-a internat, și de
pe 21 noiembrie până pe 29 decembrie a stat în spital pentru chimio. De Anul Nou s-a întors acasă, pentru 5 zile, urmând să revină la spitalul Fundeni pentru etapa a doua a chimioterapiei.
Gândul că mai avea mult de luptat cu boala, că în față i se așterne un nou an complet necunoscut îl neliniștea. Reîntors la spital în ianuarie, avea să afle vești bune.Dar după 3 luni de chin și temeri s-a găsit și donatorul, o femeie din România, compatibilită în proporție de 90%. Inițial fuseseră testați mama, tatăl, frații bolnavului, dar analizele au arătat că numai mezinul familiei
era compatibil 50%. Însă fratele cel mic era foarte slăbuț, nu-l ajuta fizicul, avea 30 kg și doar 14 ani. Prin urmare, celulele stem hematopoietice ale româncei i-au fost transplantate tânărului.
„Donatoarei nu am cuvinte să-i mulțumesc. Pe toată lumea aș sfătui-o să facă ce a făcut ea. Să salvezi o viață de om e foarte important. Chiar mi-aș dori s-o cunosc, să văd cine mi-a dat șansa la o viață nouă”, a spus Lucian.
Ar vrea s-o cunoască pe binefăcătoarea sa, dar nu știe dacă se va întâmpla vreodată.