În primele trei zile de campanie, Centrul mobil de donare al caravanei ”Donează o șansă la viață!” a fost în Parcul Carol din București. Comunitatea Donatorilor voluntari de celule stem crește de la o zi la alta! 219 persoane s-au  înregistrat  în Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) și pot fi șansa unuia dintre cei 14 pacienții care așteaptă găsirea unui donator compatibil. Un număr de peste 20 de voluntari ai Asociației pentru Registrul Donatorilor de Celule Stem (ARDCEL) au distribuit materiale informative și au promovat donarea de celule stem hematopoietice.
Caravana parcurilor  își continuă parcursul! Centrul mobil de donare, echipe medicale și voluntari sunt prezenți în parcul Herăstrău și astăzi, indiferent de condițiile atmosferice. Mâine, 24 septembrie, suntem în parcul Herăstrău, în parcarea publică din fața debarcaderului (pavilionul H) urmând a ne deplasa în 25-26 septembrie Parcul Cișmigiu – Intrarea principala, vis-a-vis de primărie și 27-28 septembrie în Parcul Lumea Copiilor – aleea principală.
Un centru medical de informare și înscriere va funcționa timp de trei zile și în Centrul Vechi al Bucureștiului, la ceainăria Merci Charity Boutique (Str.Smârdan 13 – vis-a-vis de BNR) după următorul program:
Joi 25 septembrie 14:00-22:00
Sâmbătă 27 septembrie 14:00-22:00
Duminică 28 septembrie 14:00-22:00
Vă invităm să fiți alături de noi prin participarea ca voluntari în campania de promovare a donării de celule stem și înscrierea în RNDVCSH. Prin înscrierea în Registrul Donatorilor de celule stem, persoanele cu vârsta  între 18 și 45 de ani pot salva viața unui pacient cu leucemie sau alte boli grave pentru care singurul tratament este transplantul de celule stem de la un donator compatibil. Este o oportunitate extraordinară, ca printr-un gest simplu să creștem Registrul din România și să salvăm mai multe vieți.

Cum puteți să sprijiniți Campania noastră?
Transmiteți prietenilor dumneavoastră informații despre evenimentele din campanie și dați ”like” la pagina noastră de facebook  ” http://www.facebook.com/rndvcsh ” www.facebook.com/rndvcsh
Ajutați la înscrierea în RNDVCSH a persoanelor din comunitatea dumneavoastră;
Participați la sesiuni de informare-educare în rândul tinerilor liceeni (16-18 ani)
Donați bani către Asociația pentru Registrul Donatorilor de Celule Stem (ARDCEL) pentru susținerea proiectelor desfășurate de aceasta, se pot face prin donație sau sponsorizare:
direcționând 2% din impozitul pe venit către Asociația pentru Registrul Donatorilor de Celule Stem (ARDCEL)  (cu formularele 230 si 200);
direcționarea a 20% din impozitul pe profit al unei companiei, impozit pe care îl datorează Statului, către Asociația pentru Registrul Donatorilor de Celule Stem (ARDCEL)  (prin contract de sponsorizare);
în contul RO72RNCB0067142282350001 către Asociația pentru Registrul Donatorilor de Celule Stem (ARDCEL)  deschis la BCR sucursala Dr.Felix, Sector 3, Bucuresti, România.

Mai multe informații despre campanie și cum puteți deveni donator de celule stem găsiți accesând site-ul  ” https://registru-celule-stem.ro ” www.registru-celule-stem.ro  sau   ” http://www.facebook.com/rndvcsh” www.facebook.com/rndvcsh. Cei care doresc să devină donatori pot suna la TelVerde 0800.88.STEM (7836), număr apelabil din  reţeaua Romtelecom sau se pot adresa direct unuia dintre cele 18 centre ale donatorilor de celule stem.

Donarea de celule stem hematopoietice este voluntară, anonimă şi neremunerată.
Este un gest prin care donatorul de celule stem hematopoietice poate salva o viață!