16.09.2023: Ziua Mondială a Donatorilor de CSH (ZMDVCSH)

Data: 16 septembrie 2023

Detalii eveniment

Sâmbătă, 16 septembrie 2023 sărbătorim la nivel internațional Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

Cu această ocazie, în București, în seara zilei de 16 septembrie, începând cu ora 20:00, pentru toată noaptea, a fost iluminata cladirea Primăriei Capitalei în culorile albastru-alb-roșu, culori specifice Registrului internațional din care face parte și Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Proiecția de lumină și culoare, a fost însoțită de sigla Registrului Național de Celule Stem Hematopoietice și de mesajele ”Thank You! Donor” și ”Donează o șansă la viață!”.

Totodată, în Iași a fost iluminată clădirea Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa”. În mai multe orașe din țară, unde sunt organizate centre de înscriere a donatorilor, au avut loc evenimente de promovare și înscriere în Registru.

Scopul celebrării Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice este să mulțumim donatorilor care au donat pentru un pacient neînrudit precum și celor înscriși în Registrele din întreaga lume și care sunt speranța la vindecare a pacienților care pot avea o nouă șansă la viață prin transplantul de celule stem hematopoietice.

Pentru a putea oferi o șansă la viață tuturor pacienților, Registrul din România trebuie să crească cu persoane din toate zonele geografice și din toate etniile.

Vă încurajăm să vă înscrieți în Registru și să împărtășiți prietenilor acest lucru, prin poze și mesaje postate pe canalele de socializare. Astfel, cu cât mai mulți oameni vor fi înscriși ca potențiali donatori, cauza noastră comună de a salva viețile pacienților care au nevoie de o nouă șansă la viață, va fi una reală!