•    Într-o săptămână de campanie s-au înscris 199 de persoane în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice
•    25 de pacienți așteaptă un donator compatibil cu ei
•    Persoanele care doresc să se înscrie ca donatori vor putea fi testate pe loc în ”Centrul mobil de donare” amplasat în parcul Tineretului

După o săptămână de prezență în parcurile Herăstrău și Alexandru Ioan Cuza din București, la centrul mobil de donare al caravanei ”Donează o șansă la viață”, 199 de persoane s-au înscris în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH). Promovarea evenimentului a fost facută cu ajutorul a  peste 20 de voluntari care au străbătut cele două parcuri pe biciclete, pe role sau pe jos.

Pentru cei care vor să afle mai multe despre donarea de celule stem sau vor să devină donatori, în următoarele 2 zile, 2 și 3 august 2013, între orele 11.00 și 20.00, caravana mobilă va fi în parcul Tineretului la intrarea Șincai.

În zona unde este amplasat ”Centrul mobil de donare”, persoanele care doresc să se înscrie ca donatori vor putea fi testate pe loc și vor vor putea afla gratuit ce grupă de sânge şi ce tip de Rh au. Rezultatele analizelor pentru depistarea bolilor infecțioase care se pot transmite prin sânge, printre care HIV/SIDA, hepatită B, hepatită C, sifilis, vor fi transmise prin poştă sau e-mail.

La faţa locului vor fi instalate corturi publicitare și de prim ajutor, unde cei interesați vor primi informații despre donarea de celule stem, iar pentru cei care doresc vor fi oferite gratuit servicii medicale de măsurarea tensiunii arteriale, pulsului și glicemiei.

La orele 11.00 și 17.00 vor fi organizate de către voluntarii de la Asociația Salvatorilor Voluntari în Situații de Urgență, demonstrații despre „Managementul accidentelor” cu „Primul ajutor de bază”.

În numele pacienților care așteaptă o șansă la viață,
echipa RNDVCSH și a CTS București
mulțumește tuturor acelora care li s-au alăturat și care prin gestul profund umanitar pot salva o viață!

Anul acesta, prin intermediul Registrului Donatorilor de Celule Stem, 6 pacienți care aveau nevoie de un transplant și pentru care nu s-au identificat donatori compatibili în familie, au fost transplantați cu succes în cele trei centre de transplant din țară: 3 pacienți la Institutul Clinic Fundeni, 2 pacienți La Spitalul de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara și astăzi un pacient a fost transplantat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Toți cei șase pacienți au avut donatori din străinătate: Germania, Polonia și Belgia.

Un număr de 25 de pacienți așteaptă să fie identificat un donator compatibil în vederea realizării transplantului. Șapte pacienți care au deja un donator compatibil confirmat vor beneficia de un transplant de celule stem hematopoietice în următoarea lună.

În cadrul campaniei de comunicare ”Donează o șansă la viață!”, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Asociația Salvatorilor Voluntari în Situații de Urgență a demarat o serie de evenimente de  promovare a donării de celule stem hematopoietice,  pe data de 27 iulie în trei parcuri din Bucureşti.

Pentru mai multe informaţii despre donarea de celule stem hematopoietice, puteți suna TelVerde 080 088 STEM (7836), număr apelabil din  reţeaua Romtelecom, sau accesa site-ul www.registru-celule-stem.ro și pagina de facebook registru-celule-stem sau contacta Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice sau vă puteți adresa direct unuia dintre cele 18 centre ale donatorilor de celule stem.

Pentru detalii o puteți contacta pe Dr. Aurora Dragomirişteanu, Director general RNDVCSH, pe e-mail la adresa aurora.dragomiristeanu@rndvcsh.ro sau la telefon: +4021-201-8810 ori Fax: +4021-201-8828.